سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هر کس از حلال خورد، دلش صاف و نازک و چشمانش اشک آلود شود و برای دعایش حجابی نباشد . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
عزاداری یا مردم آزاری ؟ - گوهر حقیقت
  • پست الکترونیک
  • شناسنامه
  •  RSS 
  • پارسی بلاگ
  • پارسی یار
  • سالروز شهادت دختر پیامبر اعظم، همسر امیرمؤمنان، مادر پیشوایان معصوم، الگوی زنان جهان، صدیقه طاهره، حضرت فاطمه، زهرای اطهر، را به پیشگاه امام زمان (عج) و شیعیان آن حضرت تسلیت می گویم.

    عزاداری برای پیامبر(ص) و اهل بیت او از اهمیت والایی برخوردار است. وظیفه هر مسلمانی است که برای  برپایی مراسم عزا و یا شرکت در عزاداری آن بزرگواران بکوشد. اما باید توجه داشته باشیم که عزاداری ما موجب اذیت و آزار دیگران نشود. وگرنه، ترک واجب کرده و سنت به جا آورده ایم.
    برخی به عنوان عزاداری، کارهایی می کنند که منجر به مردم آزاری می شود و یقینا مورد رضایت خدا و پیامبر خدا (ص) نیست. کسانی که با کارهای خود باعث مردم آزاری می شوند، به جای آن که عزادار نامیده شوند، مردم آزار محسوب می گردند و به جای ثواب عزاداری، گناه مردم آزاری برایشان ثبت می گردد.
    این روزها برخی به عنوان عزاداری و مثلا به احترام اهل بیت (ع)، در خیابان ها بساط چای و شربت راه می اندازند، نظم و انضباط و بهداشت و آسایش مردم را دچار مشکل می کنند، راه بندان به وجود می آورند و ... این افراد خیال می کنند کار خوبی کرده اند، در حالی که یقینا کار آنان مورد رضایت اهل بیت (ع) نیست. چون کارشان موجب مردم آزاری است و وجهه عزاداری را زشت و منفور می سازد.
    برخی نیز خیابان و محل عبور مردم را تبدیل به مجلس عزاداری می کنند، داربست و چادر می زنند و چند شب یا روز مراسم عزاداری برپا می کنند. این گونه افراد یا جاهل اند و فرقی بین عزاداری و مردم آزاری نمی گذارند، یا برایشان مهم نیست که کارشان موجب مردم آزاری شود و یا قصد وهدفشان مردم آزاری است و می خواهند با اقدام ناصواب خود، وجهه عزاداری را مخدوش نمایند. نمونه آن را در تصاویر زیر مشاهده می کنید. این تصاویر، صبح، قبل از طلوع آفتاب گرفته شده است:

    تصویر 1: ورودی خیابان از سمت خیابان بسیج، در تصویر مشخص است که حدود دو سوم عرض خیابان اشغال شده است.

    تصویر2: ورود از سمت خیابان سمیه

     تصویر 3: ورود از سمت خیابان سمیه

    تصویر 4: نمای صحنه از سمت خیابان بسیج

    تصویر 5: و این هم نمای صحنه از سمت خیابان بسیج

    اینجا خیابان شهید رجایی قم است. این خیابان بین خیابان بسیج و خیابان سمیه قرار گرفته است. چندسالی است که یکی از ساکنان این خیابان با اشغال عرض خیابان به عنوان عزاداری، ترافیک ایجاد نموده و مایه زحمت مردم می شود. در طول روز فقط در حد عبور یک ماشین از عرض خیابان باز است و در شب، هنگام عزاداری، چندین ساعت تمام عرض خیابان بسته می شود و عبور ماشین از این خیابان با عمل این فرد عزادار! ممنوع می گردد!؟ جالب است که در نزدیکی این محل، مسجد وجود دارد و بسیار مناسب است که مراسم عزاداری در مسجد برگزار شود و اگر از مسجد گریزان است، می تواند در منزل خود عزاداری برپا کند. ولی شنیده شده که این فرد مزاحم گفته : « نذر دارم که در جلو خانه خودم عزاداری نمایم!» نذر مردم آزاری!
    بارها در این خصوص به مسؤولان مربوطه و پلیس 110 تذکر داده شده، ولی هیچ اقدامی نکرده اند و در توجیه عدم برخورد با این مزاحمت مردمی، می گویند « با عزاداری نمی شود مقابله کرد!». ظاهرا مسؤولان شهر با این توجیه و سکوت در مقابل این مردم آزاری ها، یا بین عزاداری و مردم آزاری تشخیص نمی دهند و خودشان را راحت می کنند، و یا اسبشان سر در آخور کسانی دارد که با عمل به ظاهر عزاداری و در واقع ریاکارانه خود، نظم عمومی را مختل می نمایند.
    مسؤول اسبق سرویس جاسوسی سیا در سخنان افشاگرانه خود، نفوذ در مراسم عزاداری شیعیان را از اهداف سازمان سیا دانسته و گفته بود:
     «در بین شیعیان مرسوم است که به یاد واقعه کربلا، دور هم جمع  می شوند، یک نفر سخنرانی می کند، واقعه کربلا را بیان می کند و مردم هم گوش می دهند. بعد، جوانان نوحه خوانی و سینه زنی می کنند. این سخنران و این مستمعین برای ما مهم هستند. زیرا با این مجالس و عزاداری ها در بین شیعیان جوش و خروش و حق طلبی و ایستادگی در مقابل باطل و عزم بزرگی ایجاد می شود و برای حاکمیت حق، به جنگ با باطل بر می خیزند. لذا ما باید برای به دست گرفتن سخنران و مستمعین، ده ها میلیون دلار اختصاص دهیم تا این سخنرانی ها و مجامع، همراه ما شوند. برای این منظور نیز برنامه ریزی کرده ایم.
    در مرحله اول، باید توسط افراد شیعه ای که دنبال منافع شخصی و دارای عقاید ضعیف و سست، اما درعین حال، دارای احترام و مورد تأیید مردم می باشند، در عزاداری ها نفوذ کرده و از این افراد برای انجام کارهای زیر استفاده شود:
    1 – حمایت از مداحان و سخنرانانی که از عقاید شیعه آگاهی کامل ندارند، و تربیت و هدایت و تحت پوشش قرار دادن این گونه مداحان و سخنرانان.
    2 – اضافه کردن سنت های نادرست و بدعت در عزاداری و ترویج رسم هایی که با عقاید شیعه منافات دارد. و حفظ رسوماتی که بر خلاف عقاید شیعه است.
    3 – سیمای عزاداری شیعیان در جامعه به گونه ای جلوه داده شود که به جای جنبه های عملی و خدماتی شیعه، مردم این گونه احساس کنند که شیعیان، جاهل و خرافه پرستند و عزاداران، یک گروهی هستند که در ماه محرم با عزاداری خود برای مردم عادی مزاحمت و مشکلات ایجاد می کنند.
    4- برای تشریح، توسعه و اجرای این گونه برنامه ها باید بودجه های کلانی خرج شود و مداحان ساختگی به خوبی تشویق شوند. تا در نتیجه، شیعه که یک مذهب مهم و دارای قدرت منطق است، تبدیل به یک مذهب و تفکر درویشی محض شود و از درون، پوک و تو خالی گردد. و سرانجام در میان مردم مورد نفرت قرار گرفته و تفرقه و اختلاف در بین شیعیان گسترش یابد.»

    در این میان، جای مسؤولان فرهنگی نیز خالی است که با نظارت و هدایت خود، صحنه عزاداری را آن گونه که در شأن اهل بیت (ع) است، سازماندهی نمایند.
    انتظار می رود، مسؤولان شهر به وظیفه شرعی و قانونی خود عمل نموده، جایگاه قانونی و پایگاه اجتماعی خود را حفظ نمایند و در راستای مقابله با توطئه دشمنان، در حفظ سلامت عزاداری و جلوگیری از مزاحمت های خیابانی (گرچه به عنوان عزاداری باشد) بکوشند و نگذارند، مردم  نسبت به عملکرد آنان نظر منفی و بی اعتمادی پیدا کنند.



    یاسر ::: شنبه 87/3/18::: ساعت 3:32 عصر
    دیدگاه شما نشان شخصیت شماست: نظر


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ

    >> بازدیدهای وبلاگ <<
    بازدید امروز: 92
    بازدید دیروز: 31
    کل بازدید :187170

    >>اوقات شرعی <<

    >> درباره خودم <<

    >> پیوندهای روزانه <<

    >>فهرست موضوعی یادداشت ها<<

    >>آرشیو شده ها<<

    >>لوگوی وبلاگ من<<
    عزاداری یا مردم آزاری ؟ - گوهر حقیقت

    >>لینک دوستان<<

    >>لوگوی دوستان<<

    >>اشتراک در خبرنامه<<
     

    >>طراح قالب<<